Str. Exercitiu, Bl A8, Sc. D, Ap1

0723 206 866

office@droanagheorghe.ro

Pedodontie

Pedodontia este o specialitate stomatologica adresata copiilor, cuprinzand profilaxia, tratamentul afectiunilor dintilor de lapte si dintilor permanenti tineri, dar si depistarea anomaliilor dento-maxilare ce pot fi tratate de catre medical ortodont.

Stomatologii Pitesti

Pedodontie

În cadrul cabinetului stomatologic Dent Smile din Pitesti, se oferă servicii de pedodontie, adică stomatologie pentru copii. Pedodontia se concentrează pe îngrijirea și tratarea sănătății orale a copiilor, punând accent pe crearea unei experiențe plăcute și confortabile în timpul vizitelor la dentist.

Pentru orice problema semnalata, va rugam sa ne sunati 0723 206 866. Stomatologii Pitesti

Ce cuprinde pedodontia?

Aceasta pecialitate stomatologica adresata copiilor cuprinde:

  1. Profilaxia
  2. Tratamentul afectiunilor dintilor de lapte si dintilor permanenti tineri
  3. Depistarea anomaliilor dento-maxilare

Importanta tratamentului dintilor de lapte

Dantura copiilor este la fel de importanta ca si cea a adultilor. Desi multi parinti neglijeaza dintii de lapte ai micutilor, acestia joaca un rol esential in dezvoltarea corecta a danturii permanente. Fara acest set de dinti, cel mic nu va putea sa manance sau sa vorbeasca corect.

Dintii de lapte apar incepand cu varsta de 6 luni, pana la 2 ani si jumatate, poate chiar 3. Acestia nu trebuie neglijati in ideea ca oricum vor fi inlocuiti de dintii permanenti, din multe motive:

  1. Se pot caria foarte usor ( avand o structura minerala mai slaba), iar carierea lor poate duce la afectarea dintilor definitivi
  2. Ghideaza dintii definitivi in pozitia lor corecta
  3. Ajuta la dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului
  4. Asigura o mestecare adecvata
  5. Au rol in dezvoltarea vorbirii