Str. Exercitiu, Bl A8, Sc. D, Ap1

0723 206 866

office@droanagheorghe.ro

Implantologie

Este o ramura a chirurgiei cu rolul de a inlocui dintii lipsa si de a reintregi arcadele dentare prin inserarea unuia sau mai multor implanturi, scopul fiind de natura estetica si functionala.

Implantologie Pitesti, Stomatologii Pitesti

Despre Implantologie si Chirurgie

Implantologia este o specialitate chirurgicală din stomatologie care se ocupă cu înlocuirea dinților cu probleme grave sau chiar a dinților care lipsesc. Este dificil să trăiești fără unul sau mai mulți dinți deoarece acest lucru îți afectează vorbirea, aspectul fizic, precum și capacitatea de a mesteca. Astfel, implantologia poate să ofere soluții durabile pentru fiecare persoană în parte. Mai mult decât atât, dintele natural nu se va deosebi deloc față de dintele înlocuit prin implantat.

Pentru orice problema semnalata, va rugam sa ne sunati 0723 206 866. Implantologie Pitesti, Stomatologii Pitesti

Tipuri de implant:

Pentru a raspunde la aceasta intrebare avem nevoie de:

  1. Bontul personalizat: Înlocuiește bontul clasic al implantului, se realizează în laborator prin frezare cad/cam și prezintă marele avantaj de a urmari festonul gingival astfel încat, în momentul cimentării, cimentul să nu mai intre și să ramană subgingival. De asemenea, bontul personalizat poate fi construit de o anumită grosime și înălțime care vor da rezistență lucrării finale.
  2. Coroana insurubata: Este o coroană dentară ce se înșurubează direct pe implant. Astfel, nu mai este nevoie de folosirea cimentului pentru cimentare și un mare avantaj este că, din când în când sau la nevoie, aceasta poate fi deșurubată de către medic pentru verificarea sănătății implantului sau pentru a se face modificări (daca este necesar) fără a fi nevoie de tăierea coroanelor pentru îndepărtare.
  3. Implantologie ghidata: Este un concept modern de restaurare a edentațiilor, ce oferă numeroase beneficii atât pentru pacienți, cât și pentru medicii specialiști stomatologi. În primul rând, datorită planificării computerizate a intervenției, se asigură stabilitatea primară a implantului și amplasarea tridimensională a acestuia, ținând cont atât de oferta osoasă cât și de viitoarea restaurare protetică. Practic, prin tehnologiile de înaltă fidelitate utilizate se obțin ghiduri chirurgicale pentru inserarea implanturilor dentare, bonturi protetice personalizate, coroane provizorii și restaurări protetice definitive.
  4. Supraprotezarea: pe implanturi reprezintă o soluție confortabilă și eficientă pentru restaurarea întregii arcade dentare, fiind destinata situatiilor in care se pierd toti dintii si apare o resorbtie osoasă avansată. Supraprotezarea este de doua tipuri: lucrare fixa si overdeture.

Avantajele implantului

  1. Înlocuirea permanentă a dinților lipsă: Implanturile dentare oferă o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea sunt inserate în osul maxilar sau mandibular și servesc ca suport pentru coroane, punți dentare sau proteze fixe. Implanturile dentare se integrează în osul maxilar sau mandibular, oferind o stabilitate excelentă și un aspect natural al zâmbetului.
  2. Restabilirea funcționalității dentare: Implanturile dentare restabilesc funcționalitatea masticatorie a dinților lipsă. Acestea oferă o stabilitate superioară față de alte soluții de înlocuire a dinților, precum protezele mobile, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără restricții.
  3. Îmbunătățirea aspectului estetic: Implanturile dentare au un aspect natural și se integrează armonios în restul dinților. Ele ajută la redarea unui zâmbet frumos și estetic, oferind încredere pacienților în propriul lor aspect.
  4. Conservarea țesutului osos și gingival: Înlocuirea unui dinte lipsă cu un implant dentar nu necesită șlefuirea dinților vecini, precum în cazul punților dentare tradiționale. Astfel, se păstrează integritatea structurii osoase și gingivale în jurul implantului, contribuind la menținerea sănătății țesuturilor adiacente.
  5. Durabilitate și rezistență pe termen lung: Implanturile dentare sunt fabricate din materiale biocompatibile și durabile, precum titanul, care permite o integrare solidă în osul maxilar sau mandibular. Acestea oferă o soluție pe termen lung pentru înlocuirea dinților lipsă, fiind rezistente la uzură și oferind confort pe termen lung.

Echipa de medici stomatologi specializați în implantologie de la Dent Smile are expertiza și experiența necesară pentru a realiza implanturi dentare de calitate superioară. Ei lucrează cu tehnologii și echipamente moderne, asigurând o procedură precisă și sigură.