Str. Exercitiu, Bl A8, Sc. D, Ap1

0723 206 866

office@droanagheorghe.ro

Endodontie

Este o specialitate stomatologica ce are in vedere prevenirea, diagnosticul si tratamentul pulpei dentare.

Endodontie Pitesti, Stomatologii Pitesti

Endodontie

În cadrul cabinetului stomatologic Dent Smile din Pitesti, serviciile de endodontie sunt disponibile pentru a trata afecțiunile pulpare și ale rădăcinilor dentare. Endodontia se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul canalului radicular al dinților, în special în cazurile de inflamație, infecție sau leziuni ale pulpei dentare.

In general, tratamentul endodontic presupune indepartarea tesuturilor inflamate sau necrozate, precum si eliminarea resturilor organice din canalele radiculare, pentru ca apoi acestea sa poata fi obturate cu materiale biocompatibile.

Pentru orice problema semnalata, va rugam sa ne sunati 0723 206 866. Endodontie Pitesti, Stomatologii Pitesti

Printre procedurile endodontice disponibile se numara:

  1. Tratament pulpar: coafaj direct si indirect
  2. Pulpotomie, prepararea mecanochimica a canalului radicular, obturatie de canal
  3. Chirurgie apicala: chiuretaj periapical, rezectie apicala, obturatie de canal retrograda, sigilarea perforatiei radiculare, tratamentul resorbtiei radiculare
  4. Tratament si retratament endodontic
  5. Apexificare / Recalcificare

Beneficiile endodontiei:

  1. Salvarea dinților afectați: Endodontia are ca scop principal salvarea dinților care sunt afectați de leziuni sau infecții la nivelul pulpei dentare. Prin efectuarea tratamentului endodontic, se îndepărtează pulpa infectată sau inflamată, se curăță și se sigilează canalul radicular, astfel încât dinte să poată fi păstrat în cavitatea orală.
  2. Eliminarea durerii și a disconfortului: Când pulpa dentară este afectată, poate apărea durere intensă sau sensibilitate la cald, la frig sau la mestecat. Prin tratamentul endodontic, sursa durerii este eliminată, iar pacientul obține alinare imediată a simptomelor și eliminarea disconfortului asociat.
  3. Prevenirea infecțiilor: Infecțiile la nivelul rădăcinii dentare pot duce la apariția abceselor dentare sau a infecțiilor în țesuturile adiacente. Prin efectuarea tratamentului endodontic, se elimină infecția și se previne răspândirea acesteia, protejând astfel sănătatea generală a pacientului.
  4. Păstrarea structurii dentare naturale: Endodontia permite păstrarea structurii dentare naturale. În loc să extragem dinte afectat, tratamentul endodontic permite conservarea rădăcinii dentare și a coroanei dentare, evitând astfel necesitatea de a înlocui dinte cu o proteză sau cu un implant.
  5. Restaurarea funcționalității dentare: După finalizarea tratamentului endodontic, se poate realiza o restaurare protetică (de exemplu, o coroană dentară) pentru a restabili funcționalitatea și aspectul estetic al dintelui tratat. Astfel, pacientul poate să-și recapete capacitatea de a mesteca, de a vorbi și de a zâmbi fără restricții.