Str. Exercitiu, Bl A8, Sc. D, Ap1

0723 206 866

office@droanagheorghe.ro

Chirurgie Dento Alveolara

Este specialitatea chirurgicala care se ocupa de mai multe proceduri medicale stomatologice.

Stomatologii Pitesti

Chirugie Dento Alveolara

Chirurgia dento-alveolara este specialitatea chirurgicala care se ocupa de tehnici de anestezie in medicina dentara, tehnici curente de extractie a dintilor temporari si permanenti, rezectia apicala la dintii frontali si laterali, amputatie, premolarizare, hemisectie, replantarea dentara, redresarea chirurgical-ortodontica a dintilor inclusi, in colaborare cu medicul specialist ortodont, tratamentul de urgenta in fracturile maxilo-mandibulare.

Pentru orice problema semnalata, va rugam sa ne sunati 0723 206 866. Stomatologii Pitesti

Cine efectuează operația de chirurgie dentară?

Aceste intervenții se realizează de către echipa noastră de chirurgi, la care se poate adăuga și un parodontolog, în cazul operațiilor chirurgicale la nivel de os si gingie. Toți medicii dentiști urmează 3-5 ani de pregătire suplimentară pentru aceste ramuri stomatologice.
Intervențiile chirurgicale se desfășoară în săli speciale, complet utilate cu echipamente moderne și în condiții maxime de asepsie.
Înainte de operație, fiecare intervenție este atent explicată pacientului, astfel încât acesta să cunoască procedurile și modul de lucru, precum și eventualele riscuri, dacă acestea există.

Interventii chirurgicale in cadrul cabinetului Dent Smile Pitesti

 1. Implanturi dentare
 2. Extractii dentare
 3. Extractia dintilor inclusi
 4. Rezectii apicale
 5. Chistectomii
 6. Augmentare creastă alveolară;
 7. Adiții osoase și aplicări de membrane;
 8. Chirurgie parodontală;
 9. Intervenții chirurgicale ajutătoare protezării.

Etapele chirurgiei stomatologice:

 1. Consultația inițială: În prima etapă, pacientul întâlnește medicul stomatolog pentru o consultație inițială. Aici se vor discuta problemele și nevoile pacientului, se vor realiza examinări și se va stabili planul de tratament chirurgical adecvat.
 2. Diagnosticarea și pregătirea: După evaluarea stării dentare și a altor factori relevanți, medicul stomatolog va stabili diagnosticul și va pregăti pacientul pentru intervenția chirurgicală. Acest proces poate implica radiografii, scanări CT sau alte investigații imagistice necesare pentru a evalua în detaliu structurile dentare și osoase.
 3. Intervenția chirurgicală: În timpul intervenției chirurgicale, medicul stomatolog va efectua procedura necesară, cum ar fi extracția dentară, implantologia, chirurgia parodontală sau alte intervenții specifice. Se va asigura că pacientul este confortabil și se va utiliza anestezie locală sau sedare, dacă este necesar.
 4. Monitorizarea postoperatorie: După intervenția chirurgicală, pacientul va fi monitorizat pentru a se asigura că se recuperează corespunzător și că nu apar complicații. Medicul stomatolog va oferi instrucțiuni specifice de îngrijire postoperatorie și va programa consultații de urmărire pentru a verifica progresul recuperării.

Perioada de recuperare

Perioada de recuperare după o intervenție chirurgicală orală poate varia în funcție de complexitatea procedurii și de răspunsul individual al pacientului. În general, pacienții pot experimenta o ușoară umflătură, sensibilitate sau disconfort în zona tratată. Medicul chirurg oral va oferi instrucțiuni și sfaturi specifice pentru a facilita vindecarea și a minimiza eventualele simptome postoperatorii.

Majoritatea simptomelor dispar însă în mai puțin de o săptămână. În general, vă puteți relua activitatea zilnică în 2-3 zile.