Protetica Dentara

 

 

C.M.I. Dr. Oana Gheorghe

 

1

 

Despre Protetica Dentara

Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie (“plomba”). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.

Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate). Daca pacientul pierde un numar mare de dinti, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie indepartata zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobila). Pentru ca folosim materiale de cea mai buna calitate, pentru ca avem o colaborare stransa cu tehnicienii dentari si pentru ca acordam o atentie speciala dorintelor pacientului, obtinem lucrari protetice care exceleaza prin estetica si functionalitate.

In cabinetul noastra se realizeaza:

– lucrari protetice din portelan, cu suport metalic (crom cobalt sau aur platinat) – lucrari protetice din portelan, pe suport din oxid de zirconiu – lucrari protetice din portelan fara suport metalic – incrustatii – fatete ceramice sau din compozit – lucrari pe implanturi dentare – proteze acrilice si scheletate

top